Mountainbike clinic

28/4/2024

Bij de ToerFietsClub (TFC) Noordwijk kun je als lid al genieten van mooie toertochten op de racefiets, maar wist je dat je misschien bij ons ook terecht kunt voor mountainbiken? Om leden kennis te laten maken met deze uitdagende tak van de wielersport, organiseerde de TFC een speciale MTB clinic.

Schrijven we bij ToerFietsClub (TFC) Noordwijk al aardig wat kilometers weg op de racefiets, toch wilden enkele (nieuwe) leden ook wel eens de uitdaging aangaan op de mountainbike!

Er was goed nieuws: vandaag volgde een speciale MTB clinic!

De deelnemers m/v maakten kennis met de ins en outs van het mountainbiken. Ervaren MTB-ers deelden genereus in het aanleren van basisvaardigheden en technieken, zodat de hele groep na afloop vol vertrouwen in de bossen konden fietsen. Ook is aandacht besteed aan de benodigde uitrusting en veiligheid tijdens het mountainbiken want jawel, daar begint alles mee.

De clinic vond plaats bij het Oosterduinse meer, ook wel Comomeer genoemd èn op het parcours van MCB de NoordBikers. Hier en daar was alle ruimte om te oefenen met bochten nemen, klimmen, dalen en zelfs het springen over boomstronken. En na afloop werden onder het genot van een kop koffie en een stukje appeltaart, alle ervaringen uitgewisseld. Alle reacties waren positief, dus er volgt zeker een herhaling!

Fiets met ons mee! www.tfcnoordwijk.nl

ONZE PARTNERS