Ladies Ride

14/7/2024

De dames van ToerFietsClub (TFC) Noordwijk organiseerden hun eerste Ladies Ride. Zij vertrokken om 9.00 uur vanaf Sportpark Lageweg in Noordwijk en reden een zuidelijke route van ongeveer 130 kilometer. Het is geweldig om te zien dat steeds meer vrouwen de wielersport ontdekken. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 46% van de startende wielersporters vrouw is.

Er stond een vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Dus fietsten de 11 dames eerst tegen wind richting het Groene Hart. Op het 40 km punt stond er koffie en thee met zelfgemaakte brownies klaar. De rit gaat onder Delft langs waar er even een kleine omleiding was voor oefeningen van de plaatselijke handboogschietvereniging.

In het Prinsenbos vlak bij Naaldwijk volgde de lunchstop waar heerlijk in het zonnetje en uit de wind, de eigen lunch werd genuttigd. Hierna ging het verder, via een pontje om aan de andere kant van het water verder te fietsen richting Monster. Vervolgens lekker voor de wind richting Wassenaar voor een laatste stop. Voor weer wat extra energie! Dankjewel Simone en Peter voor jullie begeleiding!

Het is geweldig om te zien dat steeds meer vrouwen de wielersport ontdekken. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 46% van de startende wielersporters vrouw is. Ook binnen onze club zien we een toename van vrouwelijke leden.

Veel vrouwen vinden het spannend om in een groep te fietsen. Daarom hechten we veel waarde aan veiligheid.

Ook bij een Ladies Only Ride zijn sportiviteit, gezelligheid en plezier belangrijke waarden. Het is super leuk om met andere enthousiaste vrouwen te fietsen en tegelijkertijd nieuwe vriendschappen te sluiten.

Dus, ben jij vrouw en zou je graag deel uitmaken van de snelgroeiende groep vrouwen die het wielrennen wil ontdekken? Meld je dan aan via de website. Of je nu begint of al jaren ervaren bent. Fiets met ons mee!

ONZE PARTNERS